czwartek, 8 listopada 2012

Kociołek chłopski


Kociołek  chłopski

Składniki:
- cebula
- ogórki
- kiełbasa zwyczajna
- pieczarki
- sól
- pieprz
- olej
- koncentrat pomidorowy
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć wraz z pieczarkami. Ziemniaki pokroić  w grubszą kostkę i oddzielnie ugotować. Do podsmażonych składników  wlać bulion  przygotowany wcześniej 3 kostek bulionu. Dodać pieprz, sól i paprykę, i koncentrat pomidorowy.  Gotować około 10 minut. Następnie dodać ugotowane ziemniaki, oraz pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Doprawić do smaku kucharkiem. Na koniec zagęścić odrobiną  zasmaszką  jasną lub zawiesiną  z mąki i wody. Podawać z pieczywem posypane zieloną pietruszką.
Smacznego!!!












opublikował Przemysław Chronowski

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz