Kociołek chłopski
Składniki:
- cebula
- ogórki
- kiełbasa
zwyczajna
- pieczarki
- sól
- pieprz
- olej
- koncentrat
pomidorowy
Kiełbasę
pokroić w kostkę, podsmażyć wraz z pieczarkami. Ziemniaki pokroić w grubszą kostkę i oddzielnie ugotować. Do
podsmażonych składników wlać bulion przygotowany wcześniej 3 kostek bulionu.
Dodać pieprz, sól i paprykę, i koncentrat pomidorowy. Gotować około 10 minut. Następnie dodać
ugotowane ziemniaki, oraz pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Doprawić do smaku
kucharkiem. Na koniec zagęścić odrobiną
zasmaszką jasną lub
zawiesiną z mąki i wody. Podawać z pieczywem
posypane zieloną pietruszką.
Smacznego!!!
opublikował Przemysław Chronowski



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz